Training

Bij Skiteam Dordrecht staat de passie voor en het plezier in het skiën centraal. Het team verbindt de individuele skiërs die gezamelijk trainen zowel in Nederland als in Oostenrijk.
Onder leiding van de ervaren trainers inspireren en motiveren de skiërs elkaar tijdens de trainingen en wedstrijden.
Er wordt getraind met slalom palen, maar om de skivaardigheid breed te ontwikkelen, wordt ook veel aandacht aan skitechniek en het skiën onder alle terrein omstandigheden.
Dat dit niet alleen leerzaam is, maar ook super leuk, blijkt wel uit de enthousiaste verhalen van de skiërs na weer een dag trainen op de bergen in Oostenrijk.
Samen skiën en beter worden op ieders niveau, is het doel van de trainingen, waarbij ook de mogelijkheid bestaat om je zover te ontwikkelen dat je skiën op topsport niveau kunt beoefenen.

Kalender

Soorten Trainingen

Sneeuwtrainingen in de Alpen

Tijdens alle schoolvakanties worden er trainingskampen georganiseerd in Oostenrijk. Tijdens deze weken is het mogelijk om aan een volledig verzorgde reis deel te nemen. Daarnaast kan je ook met je ouders meegaan en ter plaatse aan de trainingen deelnemen. Naast de schoolvakanties worden ook nog enkele trainingsweken georganiseerd, meestal in combinatie met een wedstrijd in Oostenrijk of één van de andere Alpenlanden. Het programma hiervoor wordt telkens per seizoen bekeken en ingevuld afhankelijk van de belangstelling. Ook hier geldt dat er geen verplichtingen zijn, je kunt aan 1 week deelnemen, er zijn ook leden die 8 weken per jaar in Oostenrijk zijn.

Onze sponsoren